Järjestyksenvalvonnalla varmistat turvallisuuden

Kirjoitettu: heinäkuu 18, 2013 | Kuuluu aiheeseen: Työ, Yrittäminen | Ei kommentteja »

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-safety-hat-singer-image24029458Oletko järjestämässä tapahtumaa? Yleisötapahtumien järjestäjien muistilistalla pitäisi korkealla prioriteettilistalla olla turvallisuudesta huolehtiminen. Tämä hoituu perinteisesti tilaamalla tapahtumaan ammattitaitoisia, koulutettuja järjestyksenvalvojia.

Laki vaatii, että järjestyksenvalvojia tarvitaan niin alkoholia tarjoilevissa ravintoloissa, kuin yleisötilaisuuksissakin. Koulutettu ammattilainen järjestyksenvalvojana takaa turvallisuuden erilaisissa tapahtumissa, kuten konserteissa tai festivaaleilla. Järjestyksenvalvojan tehtävänä on ensisijaisesti ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta. Ongelmatilanteissa järjestyksenvalvojat asettuvat selvittämään tilannetta. Jo pelkkä heidän läsnäolonsa myös estää rikoksia ja onnettomuuksia. Tämän lisäksi järjestyksenvalvojat tekevät yleisiä asiakaspalvelutehtäviä, toimivat naulakko- tai vastaanottopalveluissa tai suorittavat rahakuljetuksia. Järjestyksenvalvojien toimintaa ohjaa kokoontumislaki.

 

Mistä järjestysvalvonta ja vartiointipalvelut?

Järjestyksenvalvontaa Suomessa tarjoaa usea taho, aina yksittäisistä, omalla toiminimellään toimivista henkilöistä, suuriin kansainvälisiin turvallisuusalan toimijoihin. Saatavien palveluiden kirjo vaihtelee yleensä sen mukaan, minkä kokoisesta toimijasta on kysymys. Esimerkiksi G4S järjestyksenvalvonta tarjoaa palveluita aina tapahtumaturvallisuuden takaamisesta arvokuljetuksiin ja rahankäsittelypalveluihin. G4S tarjoaa asiantuntevaa ja koulutettua henkilökuntaa järjestyksenvalvontaan liittyviin tehtäviin. Tapahtumaturvallisuudessa G4S lähtee liikkeelle asiakkaan erityistarpeiden kartoittamisesta ja jatkuu siten, että asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin tarjotaan sopivaa turvallisuusratkaisua.

Järjestyksenvalvojan tehtäviä

Toimintoja, mitä eri järjestyksenvalvontatehtäviä tarjoavat yritykset tarjoavat ovat esimerkiksi aulapalvelut, kaupan turvallisuuspalvelut, paikallisvartiointipalvelut, piirivartiointipalvelut ja tapahtumaturvallisuuspalvelut. Aulapalvelut sisältävät niin vastaanottotiskin pyörittämisen kuin puhelinvaihteen hoitamisen sekä vaadittavat turvallisuus ja järjestysvalvontatehtävät.

Kauppojen turvallisuuspalvelut sisältävät niin myymäläturvallisuuden valvomiseen liittyvät tehtävä kuin kauppojen asiakkaitten opastamiseen liittyvät tehtävät.  Välillä kauppojen järjestyksenvalvojien päivät ovat hyvinkin yllätyksettömiä ja tylsiä. Kuitenkin järjestyksenvalvojien funktio on olla ennen kaikkea läsnä. Yleensä jop pelkkä tieto järjestyksenvalvojan paikallaolosta voi pysäyttää rikolliset aikeet ja rauhoittaa tapahtuman ilmapiiriä. Kun tämän asian pitää mielessä, voi olla varma, etteivät järjestyksenvalvojat ole täysin turhia.

Paikallisvartijapalvelut soveltuvat tapauksiin, kun vartijan kokoaikainen läsnäolo on tarpeen. Jatkuva vartijan näkyminen ennaltaehkäisee uhkaavia tilanteita ja rauhoittaa ympäristöä. Piirivartiointipalvelut tarkoittavat käytännössä sitä, että vartija käy tarkistamassa tietyn alueen eri pisteitä määräajoin. Tapahtumaturvallisuudesta olikin jo puhetta, mutta käytännössä se siis tarkoittaa yksittäisen tilaisuuden turvallisuuden takaamista.

Mitä järjestyksenvalvojilta vaaditaan?

Järjestyksenvalvojilla tulee olla:

-asianmukainen koulutus

-hieman fyysistä voimaa (mikään bodari ei kuitenkaan tarvitse olla)

-vaikeasti määriteltävää auktoriteettia olemuksessa. Tämä ammatti ei ole hiirulaisia varten.Leave a Reply