Jeff Bezos-bisnesnero vai hörhö?

Kirjoitettu: syyskuu 6, 2013 | Kuuluu aiheeseen: Internet, Talous, Yrittäminen | Ei kommentteja »

220px-Jeff_Bezos_2005Viime aikoina Jeff Bezos on ollut otsikoissa, koska hän osti yksityishenkilönä perinteikkään Washington Post-lehden hämmentävän edulliseen hintaan. Kauppa kertoo jotain siitä, että media on muuttumassa. Kuka tämä mies oikein on? Jeffrey Preston ”Jeff” Bezos syntyi vuonna 1964 New Mexicossa. Hänet tunnetaan siitä, että hän on Amazon.com-verkkokaupan perustaja, toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hänestä on kirjoitettu internetissä innokkaasti, kuin hän olisi Steve Jobsin tyyppinen nero, mutta tietenkin lähinnä bisneksen puolella. Hänellä on visionäärisiä näkemyksiä median tulevaisuudesta, mm. se, että printtimedia tulee kuolemaan.

Bezos opiskeli Princetonin yliopistossa sähkötekniikkaa ja tietotekniikkaa ja valmistui vuonna 1986. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli muun muassa Bankers Trustissa ja DE Shaw & Co -yhtiössä. Vuonna 1994 Bezos perusti Amazon.comin. Amazon.com  listautui pörssiin vuonna 1997.

Time-lehti valitsi Bezosin vuonna 1999 vuoden henkilöksi. Bezos kehitti mm. Kindle-lukulaitteen ja hänen omistuslistoillaan on mitä ihmeellisimpiä yrityksiä. Bezoksen omistukset ulottuvat kauemmas kuin monet voisivat odottaa.

Elokuun Washington Post-kauppaan kuului itse lehden lisäksi seitsemän pienempää julkaisua. Myyjäyhtiön The Washington Post Companynomistukseen jäi Kaplan-koulutusyhtiö ja muutamia muita toimintoja. Voiko Bezos pelastaa mediajulkaisun kaupallisesta alhosta? Se jää nähtäväksi.Leave a Reply