Jolla on uusin suomalainen älypuhelinyritys

Kirjoitettu: heinäkuu 23, 2012 | Kuuluu aiheeseen: Tekniikka, Yrittäminen | Ei kommentteja »

jollan logoJolla on uusi, viime aikoina paljon julkisuutta saanut älypuhelinyhtiö. Yritys perustettiin lokakuussa 2011, ja se koostuu pääosin irtisanotuista Nokian työntekijöistä, joita tässä kuussa oli noin 50. Jollan tavoitteena on lisätä työntekijöidensä määrään sataan tämän vuoden loppuun mennessä.

Yrityksen pääkonttori on Helsingissä ja sen kehitysyksikkö toimii Tampereella. Toimitusjohtaja on Jussi Hurmiola ja hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio.

Jollan liikeideana on tuottaa älypuhelimia, jotka perustavat Nokian hylkäämään Linux-pohjaiseen avoimen lähdekoodin MeeGo-käyttöjärjestelmään. Nokian N9-puhelimessa on myös MeeGo-käyttöjärjestelmä, mutta kyseisen Harmattan-version kehittämistä Jolla ei aio jatkaa, vaan yritys käy käsiksi Mer-versioon. Ensimmäinen Jolla-puhelin on tarkoitus julkaista viedä vuoden 2012 aikana. Jollan tavoitteena on aluksi myydä 100 000 kappaletta puhelinta. Käyttöliittymän puhelimeen Jolla suunnittelee itse. Kehitysympäristönä Jolla käyttää Qt:ta.

Viime viikolla talouslehti Forbes ennusti Jollasta yhtä johtavaa ”boutique”-älypuhelinvalmistajaa ensi vuoden aikana. Forbesin kolumnisti pitää Jollaa älypuhelinten Ferrarina – Ferrareita myydään vuodessa alle 10 000, mutta kukaan ei varmaan kiistä Ferrarin menestystä.Leave a Reply