Kassajärjestelmä säästää aikaa

Kirjoitettu: elokuu 14, 2012 | Kuuluu aiheeseen: Yrittäminen | Ei kommentteja »

kassajärjestelmä säästää aikaaYrityksen myymälän ylläpitäminen voi olla hermoja raastavaa puuhaa, jos kauppa käy. Täytyy huolehtia, että maksutapahtumat menevät niin kuin pitää, varaston suuruus on tiedossa ja muutenkin kaiken pitäisi toimia kuin vesi. Kassajärjestelmä alkaa olla lähes pakollinen myymälälle kuin myymälälle, kun maksutapahtuma vaatii paitsi käteiskuitin, ehkä myös lähetteen, laskun tai mahdollisen korttimaksamiseen. Kassajärjestelmä tehostaa myyntiä, tukee bisnestä ja tarjoaa sekä asiakkaalle että myyjälle suoraviivaisen, nopean ja helpon ostokokemuksen.

Kassajärjestelmästä on monenlaista hyötyä yrittäjälle. Asiakkaat saavat monipuolisempaa ja joustavampaa palvelua, minkä seurauksena asiakastyytyväisyys kasvaa. Nykyään myymälän yhteydessä (tai jopa ilman varsinaista myymälää) pidetään verkkokauppaa. Tässä tilanteessa on olennaista, että tuotteiden saatavuus ja reaaliaikainen varaston koko ovat todenmukaiset. Tämän voi tehdä manuaalisesti vaikkapa läppärillä joka ikisen ostotapahtuma jälkeen, tai sitten kassajärjestelmä hoitaa varaston päivityksen automaattisesti, jolloin varastosaldot ovat yhtenäisiä ja reaaliaikaisia.

Kassajärjestelmästä tuskin on kenellekään haittaa, mutta jos ostotapahtumia ei päivässä ole kuin muutama kappale, on syytä miettiä kassajärjestelmään investoinnin kannattavuutta. Ilmaisia kassajärjestelmät eivät tietenkään ole. Järjestelmiä on moneen lähtöön. Esimerkiksi erilaiset maksupääteratkaisut ovat osa useimpia järjestelmiä. Suomalaiset maksavat yhä useammin kortilla käteisen sijasta, joten maksupääteyhteensopivuus on tärkeä ominaisuus.

Kassajärjestelmät voivat tarjota esimerkiksi seuraavia ominaisuuksia:

  • maksukorttipäätteet
  • käteismyynti (eli kassakone)
  • etu- ja bonuskorttien ja viivakoodien käsitteleminen
  • varaston, reskontran ja taloushallinnon integrointi järjestelmään
  • raportoinnit

Kassajärjestelmä maksanee itsensä takaisin pidemmän päälle säästyneenä työaikana, mutta monimutkaisen ja kaikenkattavan järjestelmän hankkiminen pienyrittäjälle voi olla kertasijoituksena tuntuva. Kattavan kassajärjestelmän hankittua taloushallinto helpottuu kuitenkin huomattavasti. Laaja järjestelmä takaa myös sen, että muita investointeja ei taloushallintoon välttämättä ole tarvis tehdä, kun järjestelmässä on jo valmiiksi kaikki oleelliset ominaisuudet. Myöhemmin eri taloushallinnon osasten integraatio järjestelmään voi olla vaikeaa ja tulla kalliiksi, siinä mielessä voikin olla taloudellisesti järkevämpää hankkia kerralla laaja ja kattava järjestelmä.

Kuten sanottua, kaikkien ei tarvitse tai kannata suurta kassajärjestelmää hankkia. Kannettava tietokone ja / tai paperimuistio sopivat hyvin varaston saldon ylläpitämiseen, jos kyseessä on pieni pulju.

Miksi kannattaa harkita kassajärjestelmän hankkimista?

  1. Kassajärjestelmän avulla kassalla asiointi nopeutuu huomattavasti, minkä seurauksena asiakkaat ovat tyytyväisiä.
  2. Automatisoinnista johtuen kustannukset pysyvät pienenä, kun ylimääräistä aikaa ei joudu kuluttamaan raportointiin ja varaston ylläpitämiseen.
  3. Kassajärjestelmä säästää aikaa.


Leave a Reply