Laskurahoituksella joustavasti pääomaa yritykselle

Kirjoitettu: elokuu 7, 2017 | Kuuluu aiheeseen: Talous | Ei kommentteja »

Laskurahoitus on helppo ja joustava rahoitusmuoto yritykselle. Laskurahoituksen avulla yritys saa nopeasti pääomaa käyttöönsä ilman vakuuksia tai takauksia ja yrityksen kassankierto nopeutuu.

Laskurahoitus on suosittu palvelu, jota rahoitusyhtiöt tarjoavat yrityksille. Laskurahoituksen suosioon on myötävaikuttanut se, että nykyisin pankit ovat kiristäneet lainaehtojaan. Pankit myöntävät lainoja vain vakuuksia vastaan ja vakuudeksi kelpaa yleensä ainoastaan yrityksen kiinteä omaisuus tai vaihtoehtoisesti voi pantata yrittäjän henkilökohtaista omaisuutta. Monilla varsinkaan aloittelevilla yrityksillä näitä ei ole, joten pankkilainan saaminen on mahdotonta. Laskurahoituksessa luoton pantiksi riittävät myyntilaskut, mitään muita vakuuksia ei vaadita.

Toimintaperiaate

Laskurahoituksen toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen: yritys myy laskunsa rahoitusyhtiölle ja rahoitusyhtiö antaa yritykselle laskun loppusumman käyttöön saman tien. Laskun loppusummasta vain vähennetään rahoitusyhtiön vaatima provisio. Luottotappioriski siirtyy yritykseltä rahoitusyhtiölle. Tämän myötä yrityksen rahoitussuunnittelu helpottuu ja muutenkin omaa toimintaa on helpompi suunnitella eteenpäin. Laskurahoitus on useimmiten hyvin joustava palvelu ja yritys voi valita itse, että miten se tätä palvelua käyttää. Jotkut yritykset myyvät rahoitusyhtiölle vain yhden laskun kerrallaan ja jotkut myyvät koko laskutuksensa.

Mitä laskurahoitus sisältää?

Laskurahoituspalveluihin sisältyy yleensä myös asiakkaisiin liittyvät laskun muistutus- ja perintäpalvelut. Käyttämällä tätä rahoitusmuotoa yritys siis pääsee eroon samalla näistä hankalista ja aikaa vievistä prosesseista. Yritys voi tämän jälkeen keskittyä paremmin pääasiaan eli omaan toimintaansa. Laskurahoitus vähentää samalla yrityksen hallinnon kustannuksia, kun kenenkään ei tarvitse seurata eräpäiviä, lähetellä muistutuksia ja vastailla asiakkaiden laskutuspuheluihin.

Kenelle laskurahoitus sopii?

Laskurahoituspalvelut sopivat niin aloittelevalle yritykselle kuin kasvavalle yritykselle. Myös vientitoimintaa harjoittavalle yritykselle tämä rahoitusmuoto on hyvä. Joskus yritys saattaa kärsiä kausivaihteluista ja silloin laskurahoituksen käyttäminen parantaa yrityksen maksuvalmiutta. Joskus yrityksen täytyy tehdä investointeja, mutta sen rahavarat ovat kiinni myyntisaamisissa. Joskus asiakkaille myönnetyt maksuajat saattavat olla jopa 90 päivää, mikä saattaa olla yritykselle liian pitkä aika odottaa saataviaan.

Laskurahoitusta voivat käyttää kaikenkokoiset yritykset, yritysmuodolla ei ole väliä ja myös toiminimellä toimiva yrittäjä sopii tämän palvelun käyttäjäksi. Laskurahoituksen ehtoina ovat yleisesti yrittäjän 18 vuoden ikä ja Suomen kansalaisuus, yrityksen toimipaikan oltava Suomessa ja yrittäjän puhdas luottotietorekisteri.Leave a Reply