Matkalle mukaan

Kirjoitettu: maaliskuu 10, 2011 | Kuuluu aiheeseen: Matkailu | Ei kommentteja »

Pakkaaminen ennen matkaa ei varmasti ole kenenkään mielestä mieleisintä puuhaa. Varsinkin koko perheen voimin matkalle lähtö vie monelta viimeisetkin hermojen rippeet. Pitää muistaa aurinkorasvat, uimapuvut, kamera ja laturi. Lista tuntuu loputtomalta. Monelle hyväksi todettu pakkauksen järjestelyn keino on listojen teko. Aina voi tehdä, joka tilanteeseen sopivan perustavaroiden listan, johon voi listata passin, hammasharjan, lompakon, kameran, avaimet ja puhelimen. Riippuen matkan luonteesta listaa voi aina muokata.

Jos olet lähdössä rantalomalle, hyvänä nyrkkisääntönä on pitää kevyt pakkaaminen. Lämpimiin lomakohteisiin on turha raahata koko vaate arsenaalia, kun suomalaisen vaatekaapista löytyy vain vähän kesävaatteita. Kevyet hameet, sortsit ja topit toimivat vaatetuksena koko reissun. Mukaan kannattaa toki aina pakata myös kamera, pyyhe, kauneudenhoitotuotteet ja sandaaleja. Lapsien kanssa reissuun lähtevän on turha pakata mukaan uimapatjaa, jonka voi ostaa myös kohteesta edullisesti.

Matkaaja, joka lähtee kaupunkilomalle, tarvitsee mukaansa ehkä hieman laajemman valikoiman päällepantavaa. Naisien pakkauslistalle voisi lisätä esimerkiksi mukavat kengät, joissa kaupungin nähtävyyksien kiertely onnistuu ilman kipeitä jalkoja. Myös siistit illallisvaatteet ja lämmin neuletakki voivat olla käytännöllisiä, kannattaa muistaa, että jopa Barcelonan yöt saattavat olla hieman viileitä keskellä kesää.

Kauneudenhoitotuotteiden pakkaaminen on monille se kauhein ponnistus. Kannattaa ottaa etukäteen selvää löytyykö hotellista esimerkiksi fööniä, joten sitä omaa ei välttämättä tarvitse laukkuun ahtaa. Helpoimmalla pääset kun pakkaat mukaan hammasharjan ja tahnan, deodorantin, pesuvälineet ja meikit. Tästä huolimatta naisen laukusta voi usein löytää koko meikkikaapin sisällön.Leave a Reply