Tuore ilme silmäluomileikkauksella

Kirjoitettu: marraskuu 26, 2013 | Kuuluu aiheeseen: Terveys | Ei kommentteja »
Silmäluomileikkauksella korjataan ikääntymisen merkkejä ylä- ja alaluomista

Silmäluomileikkauksella korjataan ikääntymisen merkkejä ylä- ja alaluomista

Silmäluomileikkauksella muotoillaan ylä- tai alasilmäluomia kiristämällä ihoa ja poistamalla ylimääräistä rasvaa. Silmäluomileikkauksella pyritään piristämään silmien ilmettä, koska yleensä vanheneminen näkyy ensimmäisenä silmäluomissa. Silmiä ympäröivä iho on ohkaista ja haurasta, joten se reagoi ensimmäisenä iän myötä tuleviin muutoksiin. Silmäluomileikkaus eli blefaroplastia pyrkii korjaamaan nämä iän myötä tulevat muutokset.

Kauneuskirurgit tekevät silmäluomileikkauksia silmien ala- ja yläluomiin. Alaluomileikkauksen tarkoituksena on korjata silmäpusseja tai ikääntynyt alaluomen iho. Silmäpussit saattavat muodostua perinnöllisistä syistä. Silmäpussien syynä on silmän alapuolisen ihon jänteisyyden heikkeneminen iän myötä. Iho jää roikkumaan ja ihon alla oleva rasvakerros pullistuu. Silmän alapuolinen iho saattaa näyttää tummalta. Tummuus johtuu ihon pigmenttimuutoksista tai ihon alla oleva tumma lihas alkaa näkyä ohuen ihon läpi. Silmäpussit tekevät henkilön ilmeestä väsyneen näköisen vaikkei henkilö olisikaan väsynyt. Silmäpussit poistamalla silmäluomileikkauksella väsynyt ilme korjaantuu. Alaluomileikkauksessa alaluomen lihasta ja ripsirajaa tuetaan. Jossain tapauksissa poistetaan ihonalaista rasvaa.

Yläluomileikkauksen tarkoituksena on korjata yläluomessa oleva poimu. Tämä kyseinen poimu muodostuu kun yläluomen iho menettää kimmoisuuden. Yläluomileikkaus on yksinkertainen toimenpide, jossa ylimääräinen iho poistetaan ja arpi piilotetaan yläluomen poimuun.

Toipuminen silmäluomileikkauksesta kestää yleensä viikosta kahteen. Leikkauksen jälkeisille pitkille sairaslomille ei ole tarvetta. Silmäluomien leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa ja tarvittaessa annetaan potilaalle rahoittavia lääkkeittä. Koska leikkausta ei tehdä nukutuksessa, pääsee potilas samana päivänä kotiin.

Syyt silmäluomileikkaukseen

Silmäluomen leikkaus tehdään yleensä kauneudellisista syistä. Vanhentuneen näköinen ilme halutaan piristää ja silmäluomia korjaamalla poistetaan naamasta sinne kertyneitä vuosia. Silmäluomien operointi saattaa olla tarpeellista jo 30-vuotialailla henkilöillä. Osalla väestöstä on perinnöllisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat silmäluomien ihon muuttumiseen. Silmäluomileikkauksia tehdään myös terveydellisistä syistä esimerkiksi tapauksissa, joissa roikkuvat yläluomet tai roikkuvat yläluomien poimut heikentävät näkökykyä peittämällä osan silmästä. Roikkuvista silmäluomista aiheutuva jatkuva kulmakarvojen kohottelu voi aiheuttaa päänsärkyä.

Kauneuskirurgia ja silmäluomileikkaukset saattavat vaikuttaa henkilön menestymiseen työelämässä. Kiinassa työpaikan saanti voi olla kiinni ulkonäöstä. Ulkonäköä parannetaan erilaisilla kauneuskirurgisilla toimenpiteillä. Asiasta kirjoittaa Iltalehti. Ulkonäön parantaminen erilaisilla leikkauksilla on yleistä nuorten kiinalaisten naisten keskuudessa. Varsinkin korkeasti koulutetut, varakkaasta perheestä tulevat naiset parantavat ulkonäköään kauneusleikkauksilla. Leikkaukset tehdään opinnoista valmistumisen jälkeen usein vanhempien varoilla tavoitteena työhaastattelussa pärjääminen Kiinan erittäin kilpailluilla työmarkkinoilla.

 

 

 Leave a Reply