Vantaan Kivistö – suosittu uusi asuinalue Vantaalla

Kirjoitettu: joulukuu 27, 2016 | Kuuluu aiheeseen: Maantiede, Ympäristö | Ei kommentteja »

 

Vantaan Kivistö tuli monille tutuksi siitä, että siellä järjestettiin vuoden 2015 Asuntomessut.

Kivistö on uusi asuinalue Kehäradan varrella, jonne on suunniteltu kaupunkimainen talojen kokonaisuus. Liikenneyhteydet Kivistöstä ovat loistavat, junalla pääsee muutamassa minuutissa lentokentälle ja Helsingin keskustaan parissa kymmenessä minuutissa. Alueella voi liikkua sujuvasti myös polkupyörällä ja Kivistö on suunniteltu niin, että omaa autoa ei tarvita lainkaan. Kivistössä voidaan asua niin omakotitalossa, rivitalossa kuin kerrostalossakin. Asuntoja on suunniteltu sekä yksin asuville että perheille, erityisryhmien asumista unohtamatta. Talot ovat monipuolisia ja mikään tiukka kaava ei määrää talojen rakentamista. Puutalot henkivät modernia vanhan ajan henkeä ja toisaalta urbaanit loft-asunnot tuovat kaupunkimaista tunnelmaa.

Asuntomessukaupunki 2015

Vantaan Asuntomessuilla Kivistössä oli pitkästä aikaa ennätysmäärä kävijöitä. Messujen sijainti Vantaalla hyvien kulkuyhteyksien päässä toi messualueelle enemmän väkeä, kuin mihin viime vuosina on totuttu. Messuvieraita oli asuntomessujärjestäjän mukaan 138 748. Messuvieraiden keski-ikä oli nuorempi kuin muina vuosina ja heitä kiinnosti poikkeuksellisen paljon kerrostaloasuminen.

Kivistön Asuntomessukohteiden erityispiirteenä oli, että kaikki messutalot oli rakennettu hyvin pienille tonteille. Muita erityispiirteitä olivat uusien materiaalien ennakkoluuloton kokeilu sekä talojen värikkyys. Aiempina vuosina talot olivat olleet pääosin valkoisia, johon uskallettiin ehkä sekoittaa hieman harmaata tai mustaa. Nyt talojen värikylläisyys jäi ihmisten mieleen positiivisella tavalla. Kivistössä talojen kaavoitus oli myös suomalaisittain hyvin innovatiivista.

Ekokaupunki

Kivistössä toteutetaan monia kestävän kehityksen toimintatapoja. Tämä One Planet Living -malli perustuu tavoitteeseen, jossa länsimaiset kulutustottumukset ottavat huomioon maapallon kantokyvyn rajat. Kivistössä pyritään vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja jätteen määrää. Alue pyrkii myös yhteisöllisyyteen ja suosii paikallisen ruoan tarjontaa. Kivistön tavoitteena on, että sen asukas käyttää 46 % vähemmän luonnon resursseja kuin keskiverto suomalainen.

Taidekaupunki

Kivistö on myös taidekaupunki. Taidetta näkee ja tapaa Kivistössä kaikkialla. Katugalleria muodostuu sähkökaappeihin kiinnitetyistä teoksista ja kehäradan tuntumassa on upea graafinen taidebetoni. Talojen seinissä on taidelasia ja rakennusten välissä veistoksia. Taide on otettu huomioon jo talojen suunnitteluvaiheessa, sillä jokainen talon rakentaja on valinnut arkkitehtinsä lisäksi taiteilijan, joka on ollut suunnittelemassa taloa taiteen näkökulmasta.

Uudisrakentaminen Kivistössä

Kivistöön rakennetaan edelleen ja uudet myytävät asunnot Vantaalla sekä Kivistön alueella löytyvät helpoiten internetistä rakennuttajien sivustoilta. Kivistöllä on myös oma web-sivusto vantaankivisto.fi, josta löytyy rakenteilla olevat kohteet sekä lisätietoa asumisesta Kivistössä.

 Leave a Reply